Menu
search
Landal Webshop
Landal Webshop

Privacy statement

Verwerking en beveiliging van persoons gegevens

De bestelomgeving voor de webshop is opgezet door Landal GreenParks B.V. Wanneer u een bestelling plaatst via onze webshop, maakt u echter een bestelling bij een retailer en/of leverancier op of nabij het park. Deze retailer en/of leverancier heeft bepaalde gegevens nodig om uw bestelling uit te kunnen voeren. Ook in het kader van de verdere afwikkeling van uw bestelling, inclusief het bezorgen uw bestelling in uw accommodatie en het afhandelen van eventuele klachten worden persoonsgegevens van u verwerkt. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van derden die de persoonsgegevens ontvangen en verder verwerken. Het park kan bijvoorbeeld met de retailer en/of leverancier overleggen en het juiste accommodatienummer doorgeven, zodat uw bestelling in de juiste accommodatie kan worden geplaatst.
 
Hieronder staat meer uitgebreid beschreven welke gegevens verwerkt kunnen worden en wat daarmee gedaan wordt:
  
Wat willen wij van u weten?
Voor- achternaam Om uw bestelling aan de boeking van uw accommodatie te kunnen koppelen, hebben wij uw naam nodig. Deze gegevens gebruiken wij ook om u in onze communicatie persoonlijk te kunnen aanspreken.
Telefoonnummer Het kan zijn dat wij contact met u op moeten nemen over uw bestelling. Wij bellen nog even als er vragen zijn.
Betaalgegevens Om uw bestelling te kunnen betalen maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Wanneer u met iDeal kunnen uw gegevens in onze administratie worden opgeslagen om de betaling aan uw bestelling te kunnen koppelen. Verder gebruiken wij uw bankrekeningnummer alleen wanneer u geld van ons terugkrijgt.
Wanneer u met creditcard betaalt, sturen wij uw creditcardgegevens vanuit onze beveiligde omgeving rechtstreeks naar onze credit card partner. Zij voeren onze creditcardbetalingen uit. Hierbij krijgen we uw creditcardgegevens niet te zien. Onze partner vertelt ons alleen of uw betaling is gelukt.
E-mailadres U krijgt een e-mail over uw bestelling, factuur en overzicht van de bestelling die u hebt gemaakt. Eventuele vragen rondom uw bestelling kunnen wij ook via dit e-mailadres stellen.
Leeftijd Alcoholische dranken worden niet verkocht onder de geldende minimumleeftijd. Mocht u alcoholische dranken kopen, dan zullen wij een controle doen op uw leeftijd.
BTW nummer Indien u een zakelijke bestelling maakt, kunnen wij uw BTW nummer noteren en gebruiken in het kader van de facturatie.
 
Contact, inzage, wijzigen of verwijderen gegevens en klachten
Op verzoek zal worden aangeven of er persoonsgegevens van u worden verwerken. Verder kunt u deze gegevens onder omstandigheden opvragen, verbeteren, aanvullen, verwijderen of afschermen, bijvoorbeeld als deze feitelijk onjuist zijn.  Dit kan tot gevolg hebben dat u geen gebruik meer kan maken van (een deel van) de diensten.
 
Aangezien bestellingen worden geplaatst bij en uitgevoerd bij de retailer en/of leverancier, dient u met de betreffende retailer en/of leverancier contact op te nemen als u vragen heeft over de verwerking van uw gegevens in het kader van uw bestelling. Hiervoor kunt u contact opnemen via de contact pagina van de retailer en/of leverancier waar u uw bestelling heeft geplaatst.
 
Heeft u algemene vragen over uw verwerking van persoonsgegevens door Landal GreenParks, ga dan naar https://www.landal.nl/algemeen/privacy.
 
Mocht u een klacht hebben ten aanzien van de verwerking van uw persoonsgegevens dan kunt u zich ook richten tot de relevante overheidsautoriteit (Autoriteit Persoonsgegevens).
 
Bewaartermijnen
We zullen uw persoonsgegevens bewaren zo lang dat redelijkerwijs nodig is voor de doeleinden zoals beschreven in dit document. Op basis van onder meer wetgeving kan het echter nodig zijn dat wij gegevens langer bewaren.  Uw order en daarmee uw gegevens zullen binnen een maand na bezorging van de bestelling worden verwijderd.
 
Op basis van wetgeving moeten wij aangeven welke zogenaamde grondslagen gebruikt worden bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Daarbij wordt hoofdzakelijk gekeken naar de verwerking van gegevens op basis van 1) een overeenkomst, 2) in verband met een gerechtvaardigd belang, 3) een gegeven toestemming en 4) in verband met een wettelijke plicht.

Uw gegevens worden hoofdzakelijk door de retailer en/of leverancier gebruikt voor uw bestelling en dus op basis van een overeenkomst met u. Controle van ID bewijzen en leeftijdscontroles vinden plaats in verband met de wettelijke plicht in dit kader, omdat alcohol niet mag worden verstrekt aan personen die de leeftijd van 18 jaar niet hebben bereikt.


Beveiliging gegevens

Wij maken voor de beveiliging van door ons verwerkte persoonsgegevens gebruik van uitgebreide veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens. 

Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt onderdeel van de internationale beursgenoteerde onderneming Wyndham Worldwide. In dat kader kan het voorkomen dat uw gegevens gebruikt worden in verband met onderzoeken van accountants of andere adviseurs. Ook kan het voorkomen dat bepaalde onderdelen van de dienstverlening worden uitgevoerd door andere bedrijfsonderdelen van Wyndham. Mochten persoonsgegevens buiten de Europese Unie worden verwerkt dan dient de toepasselijke wetgeving steeds te worden nageleefd en dienen passende maatregelen te worden genomen.
 
Wijzigingen 
Landal GreenParks behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacy notice. Check daarom regelmatig het privacy notice voor een update.